YQ4DIBwZxJTvcAdf1aZrllFIkrk Pulau Langkawi - Hotel, Resort, Chalet & Pakej Percutian 2018: Tempat Menarik

Tempat Menarik

Pantai Cenang
Terletak kira-kira 20 minit dari jeti kuah. Pantai yang paling digemari pengunjung kerana pantai yang cantik dan pelbagai aktiviti pantai boleh dilakukan seperti parasailing, banana boat dan mandi pantai. Terdapat banyak pilihan tempat makan, kedai kraftangan dan souvenier serta kedai bebas cukai.
Pekan Kuah
Syurga membeli belah. pelbagai barangan dijual dengan harga bebas cukai seperti periuk,pinggan mangkuk,toto,rokok, pelbagai jenis coklat dan produk-produk gamat asli. Pelbagai kemudahan seperti bank, masjid, gerai-gerai makan, kedai bebas cukai, pasaraya-pasaraya,kedai runcit dan pasar malam.
Pulau Dayang Bunting (Langkawi Geopark)
Berusia 280 tahun dan pulau kedua terbesar selepas Pulau Langkawi. Mitos pulau ini mengisahkan anak kepada sepasang putera dan puteri raja mangkat sebaik sahaja dilahirkan.Oleh kerana sang puteri sangat sedih dan kecewa, beliau telah menyemadikan mayat anaknya di dalam air tasik ini. Sehingga kini dipercayai kepada wanita yang mandi dan minum air dari tasik ini nescaya dikabulkan hajat untuk menimang cahaya mata., Pakej island hoping (link)

Mangrove Tour Sungai Kilim(Langkawi Geopark)
Berusia 550 tahun.

Pulau payar Marine Park
Taman Marin Pulau Payar adalah salah satu dari 5 taman marin di Malaysia. Di bawah peliharaan jabatan laut dan marin,
 
Kota Mahsuri (Makam Mahsuri)
Lagenda Langkawi sejak 7 keturunan. Lagenda mengisahkan mahsuri seorang perempuan melayu yang difitnah dan dibunuh di khalayak ramai kerana bersekedudukan. Sebelum dibunuh beliau bersumpah agar langkawi kering kontang tiada hasil selama 7 keturunan. Waris mahsuri tinggal di phuket telah berkahwin dan mempunyai zuriat.

Oriental Village dan Cable Car (Panorama Langkawi)
Cable car terpanjang dan tertinggi asia tenggara. Diliham oleh tun dr mahathir mohamadCable car langkawi atau lebih dikenali sebagai panorama langkawi terletak di atas gunung matchincang kira 1000 meter dari aras laut.

Bird Paradise
Syurga penggemar burung. Jangan lupa bawa teropong. Pelbagai spesies burung dan haiwan liar. Tiket masuk RM15

Underwater World
Underwater World Langkawi mengalu-alukan kedatangan anda yang cintakan anugerah alam semulajadi dan ingin menyelam kehidupan sebenar di dasar laut dan belajar mengenal pelbagai spesies hidupan laut seperti jerung dan pelbagai ikan lain, terumbu karang dan penguin.

 Kilang gamat
Tempat menghasilkan gamat. Pelbagai produk gamat asli dan ekstrak.


Galeria Perdana
Koleksi hadiah mantan perdana menteri ke 4. Pelbagai jenis barangan kristal, perak dan

Telaha Tujuh Langkawi dan Air terjun
Telaga tujuh dilatari dengan keindahan dan keajaiban geografi di mana air terjun yang turun berasal dari tujuh punca air terjun semulajadi yang berlainan. Hutan hijau yang merimbun mengelilingi air terjun tersebut menambahkan lagi sentuhan kedamaian kepada keindahan alam semulajadi. Khabarnya lokasi ini adalah tempat sang paripari bersiram dan bermain air. Kehadiran makhluk ini dikatakan dapat dikesan melaui bauan yang menyenangkan di seluruh kawasan sekitar